Comisia Trilaterală ”Guvernul mondial din umbră”

screen-shot-2016-08-19-at-12-37-24-pm_orig

Comisia Trilaterală este o formaţiune care îşi propune să implice cei trei poli de putere economică ai lumii – Europa, America de Nord şi Asia, în protejarea pieţelor mondiale de capriciile politice ale statelor. Membrii Comisiei Trilaterale sunt unii dintre cei mai puternici oameni din lume – directori de corporaţii, bancheri, oameni politici sau magnaţi media. Există voci care suspectează că membrii Comisiei sunt aleşi din rândul francmasoneriei şi că aceasta îşi propune de fapt să obţină dominaţia mondială.

Comisia Trilaterală este supranumită ”Guvernul mondial din umbră” deoarece reuneşte unii dintre cei mai influenţi oameni din lume. Formaţiunea îşi trage numele de la cei trei poli – Europa Occidentală, America de Nord şi Asia – de unde vin membrii săi. Din Comisia Trilaterală fac parte politicieni, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, industriaşi, guvernatori de bănci centrale, bancheri, profesori universitari sau magnaţi media. Doar regiunea europeană însumează 170 de membri din 25 de ţări.

În Comisia Trilareală au fost admişi doar doi români. Este vorba de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.

Destinată protejării marilor corporaţii

Principalul scop al Trilateralei este protejarea afacerilor şi industriilor de pericolele reprezentate de instabilitatea politică, mascat de misiunea declarată de a promova ”cooperarea trilaterală strânsă pentru a menţine pacea, a administra economia globului, a promova renovarea economică, a diminua sărăcia mondială, permiţând astfel evoluţia paşnică şi liniştită a sistemului mondial global”. Se bănuieşte că membrii Comisiei Trilaterale sunt francmasoni deoarece cei delegaţi care au participat la şedinţa de înfiinţare din partea Statelor Unite ale Americii erau toţi membri ai Comisiei pentru Relaţii Externe.

Comisia Trilaterală a fos înfiinţată în 1972 de către familia Rockefeller. David Rockefeller a acţionat în numele Comisiei Trilaterale prin întreaga lume în ultimele decenii, potrivit dezvaluiri.go.ro. În 1964 s-a întâlnit cu Nikita Hrusciov, cu 4 luni înainte ca acesta să fie schimbat, iar în 1989 l-a vizitat pe Gorbaciov şi a oferit Uniunii Sovietice intrarea în Fondul Monetar Internaţional şi în Banca Mondială. În iulie 1972, Rockefeller a convocat prima întâlnire, care a avut loc la domeniul său din statul New York, iar la aceasta au participat 250 de persoane alese pe sprânceană şi selectate din rândul elitei finanţelor şi industriei. Prima întâlnire oficială a comisiei a avut loc la Tokio în octombrie 1973, când s-au stabilit şi întâlnirile bianuale.

În primele luni de la alegere, preşedintele Obama a numit 12 membri ai Comisiei Trilaterale în funcţii-cheie din administraţia americană, printre care şi ministrul de finanţe, Tim Geithner, ministrul de externe, Hillary Clinton, sau directorul Comitetului de Redresare Economică, Paul Volker, potrivit cotidianul.ro. Preşedintele de onoare din Europa, Peter Sutherland, ocupă sau o ocupat o mulţime de funcţii de mare influenţă, printre care preşedinţia Goldman Sachs, cea a BP, funcţia de procuror general al Irlandei, de director Royal Bank of Scotland, director al Grupului Bilderberg, membru de onoare al Institutului de Afaceri Europene, ambasador şi reprezentant special ONU, preşedinte London School of Economics, consilier financiar la Vatican, comisar european pentru competiţie şi educaţie sau director general GATT (WTO).

Componenţă masonică?

Din rândul scepticilor, senatorul Barry Goldwater a declarat legat de Comisia Trilaterală: ”Ceea ce intenţionează trilateraliştii să facă în realitate este crearea unei supraputeri economice mondiale deasupra guvernelor politice ale statelor naţionale afectate. Ca administratori şi creatori ai sistemului, ei vor stapâni lumea”. Există cercetători ai masoneriei care pun pe seama Comisiei Trilaterale o serie de evenimente care au schimbat destinul unor state. Printre acestea se numără instaurarea dictaturii totalitare în Nicaragua.
Într-un document al Comisiei Trilaterale se menţionează că ”principalul scop este să facem lumea mai sigură prin interdependenţă, protejând beneficiile pe care fiecare ţară le are de ameninţările interne şi externe care vor apărea în mod constant din partea celor care pun preţ pe autonomie naţională. Aceasta ar putea însemna să reducem viteză cu care se dezvoltă această interdependenţă şi să verificăm unele din aspectele sale. Mai des, însă, va trebui să fim cu ochii pe implicarea guvernelor naţionale în schimburile internaţionale de bunuri economice şi non-economice”. Pe site-ul Comisiei Trilaterale aflăm mai multe despre acest concept al interdependenţei. Mai recent, se foloseşte termenul de globalizare, fenomen care a făcut ca recenta criză economică să fie simţită în întreaga lume. Deşi criza a afectat puternic încrederea în sistemul internaţional, Comisia Trilaterală consideră că nevoia pentru leadership-ul ţărilor membre a crescut, pentru că acestea sunt ancorele globalizării.

Diana Gabor

Printre membrii Comisiei Trilaterale se numără:
• David Rockefeller: Fondatorul Comisiei; Director al Băncii Chase Manhattan; Preşedinte al Comisiei pentru Relaţii Externe; membru pe viaţă al Bilderberg Group
• Preşedinţii Statelor Unite ale Americii George H.W. Bush, Jimmy Carter şi Bill Clinton
• Oamenii politici americani Dick Cheney, William Cohen, Dianne Feinstein, David Gergen, Henry Kissinger
• Yotaro Kobayashi, preşedintele companiei
• John H. Bryan, membru în consiliul de administraţie Goldman Sachs, General Motors, British Petroleum
• James E. Burke, director executiv Johnson & Johnson
• Frank Greenberg, fost preşedinte şi director executiv al American International Group (AIG), cea mai mare corporaţie de asigurări şi servicii financiare
• Lee Raymond, preşedinte şi director executiv ExxonMobil, director al J.P. Morgan Chase & Co.

Comisia Trilaterală este frecvent asociată cu Clubul Bilderberg. Clubul Bilderberg este o organizaţie din care fac parte cam 180 de personalităţi politice, culturale, economice, universitare, mass-media etc. Bildelbergers se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa şi America, din aproape 50 de ţări.
Câţiva dintre cei mai importanţi reprezentaţi sunt Zbigniew Brzezinski, preşedinte al Comisiei Trilaterale şi important agent Rockefeller, George Bush, Allen Dulles, fost şef CIA, Henry Ford II, Felipe Gonzales, secretar general al Partidului Socialist spaniol şi mai târziu prim-ministru, Henry Kissinger sau David Rockefeller.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s