Soros stabilea agenda politică externă a lui Obama

SorosCorrupt

Legăturile dintre Administraţia lui Barack Obama şi Soros nu reprezintă o noutate. Reprezentanții lui Soros în România au colaborat cu administraţia lui Barack Obama. Mai exact, este vorba despre „Open Government Partnership”, o iniţiativă sprijinită în comun de USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională) şi Soros’s Open Society Foundations – Romania (OSFR).

Ovidiu Voicu şi Centrul pentru Inovare Publică

La 16 septembrie 2016, Jennryn Wetzler, de la Biroul de Afaceri Educaționale și Culte al Departamentului de Stat, a trimis un e-mail prin care anunța publicul participant la o conferinţă „Open Government Partnership” că vorbitorul, Ovidiu Voicu, este sponsorizat de Departamentul de Stat. Ovidiu Voicu este directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, care se descrie ca un dezvoltator al programelor Fundației Soros pentru o Societate Deschisă.

O schemă aplicată şi în Albania

Fonduri ale Agenției guvernamentale USAID au mers către fundațiile finanțate de miliardarul George Soros în 2016 și 2017 în vederea susținerii unei campanii în favoarea reformei în justiție realizată de guvernul din Albania, conform unor document. Astfel de scheme au fost promovate și în alte țări din regiune, precum România și Ungaria. „George Soros este un miliardar și nu ar trebui să primească banii contribuabililor pentru a-și promova agenda sa .” Departamentul de stat al SUA, în timpul Administrației Barack Obama și Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au cheltuit nu mai puțin de 9 milioane de dolari pentru a susține activități politice în Albania derulate de Fundația pentru o Societate Deschisă, finanțată de miliardarul american George Soros.

Dan Tăpălagă dus la Chișinău pe banii Fundației Soros

Dan Tăpălagă este invitatul Forumului Mass-Media 2018 de la Chișinău finanțat de Fundația George Soros Moldova, conform unui anunț publicat pe pagina de facebook a organizației, scrie flux24.ro.

Tăpălagă este un cunoscut susținător al binomului SRI-DNA,dar și al democraților americani care sunt finanțați de cunoscutul miliardar american.

Că vrea, că nu vrea, Pleșu este un beneficiar al banilor lui Soros.

Text scris de Bogdan Tiberiu Iacob – inpolitics.ro:

”Sînt, pentru două luni, la Viena, ca cercetător invitat la un institut de studii avansate, fondat la începutul anilor ’80. Mă grăbesc să precizez, pentru simpatizanţii mei din ţară, că stagiul meu aici nu e finanţat de Soros (şi, apropo, că nu sînt nici moştenitorul „pe viaţă“ al fundaţiei sale din Bucureşti, care, în fapt, nu mai există). Adaug, precaut, şi că invitaţia mea în Austria nu e recompensa unor trocuri secrete, „aranjate“, în dauna României, de numeroasele servicii secrete din care fac parte. S-a întîmplat, pur şi simplu, să ţin o conferinţă aici, acum ceva timp, iar dna Shalini Randeria, rector al Institutului, mi-a propus să petrec un scurt stagiu de lucru la Viena”.

Asigurările de mai sus privind inexistența vreunui amestec al filantropului George Soros în cea mai recentă activitate a sa aparțin filosofului Andrei Pleșu și sunt desprinse din ultimul număr al revistei ”Dilema veche”.

Nu e clar de ce o fi ținut musai să se disculpe ditamai cărturarul în privința lui Soros.
Preventiv?

La fel cum nu e clar dacă știe riscurile unor asemenea afirmații.
Asta, pentru că umbra lui Soros e mai întinsă decît își închipuie.
Sau decît ar vrea să credem noi.

soros-480x451

Bunăoară, savanta care i-a asigurat cele două luni la Viena, Shalini Randeria, e unul dintre liderii Central European University, fondată de George Soros și componentă importantă a rețelei sorosiste Open Society Foundations.
În boardul acesteia, pe lîngă George Soros însuși, fiul său, Alexander Soros și Shalini Randeria, se mai regăsește distinsa Monica Macovei.

Familia Soros se numără, totodată, printre sponsorii Institute of Human Science din Viena, unde își derulează Pleșu stagiul, iar George Soros este în consiliul patronatului institutului.

Ceea ce înseamnă că, vrea-nu vrea, Pleșu este un beneficiar al banilor lui Soros.
Chiar să nu fi știut asta cînd s-a grăbit să dezmintă orice legătură a magnatului cu actuala sa activitate?

Niciun candidat nu poate fi ales fără banii miliardarului

Soros „este proprietarul Partidului Democrat prin rețelele sale” (Worhing Party și Democracy Alliance ). „Ar fi, practic, imposibil pentru orice candidat (democrat n.r.) să obțină o funcție fără sprijinul rețelei Soros”.

Cu ajutorul rețelelor Fundației pentru o Societate Deschisă, Soros își plasează la CEDO judecători adepți ai globalismului și liberalismului.

Obiectimul miliardarului este de a spori numărul judecătorilor, al căror mandat durează nouă ani și nu poate fi înnoit, cu concepții asemănătoarea celor promovate de Soros: globaliste, lliberale, multiculturale, pro-LGBT.

În ultimii 25 de ani, Open Society a investit 130 de milioane de euro în Albania, unde are și mai multe sedii.

„Open Society controlează și finanțează numeroase filiale și organizații – Amnesty International sau Human Rights Watch sunt printre cele mai cunoscute – care, dincolo de acțiunile proprii, lucrează în favoarea stabilirii unei societăți din ce în ce mai liberale și mai individualiste”.

Deviza lor este una singură: să dărâme barierele, frontierele și limitele. O modalitate de a impune stalelor europene, prin intermediul judecătorilor CEDO, o politică mai favorabilă nomadismului decât controlului frontierelor.

Letonul Nils Muiznieks, fost comisar pentru drepturile omului la Consiliul Europei între 2012 și 2018, este un fost director al Open Society.

Desigur, CEDO numără 47 de judecători (câte unul pentru fiecare stat membru al Consiliului) însă repartizarea lor pe cinci secțiuni face ca de un dosar să se ocupe de fapt doar opt judecători.

Soroşiştii Cristinei Guseth au vrut să le predea social-democraţilor lecţii despre anticorupţie pe banii statului

Am asistat cu toţii la o situaţie cel puţin stranie. În Capitală s-a vrut asocierea între Consiliul Local al Primăriei Sector 2 şi Fundaţia Freedom House Inc. – Filiala Bucureşti, un ONG finanţat de George Soroş. Această asociere prevede ca din banii publici, soroşiştii Cristinei Guseth să le predea lecţii despre anticorupţie funcţionarilor puşi în funcţie de PSD.

Politicienii din PSD se plâng frecvent că DNA are motivaţii politice şi că este parte a unui „stat paralel” care include elemente ale serviciilor secrete. Cu toate acestea, edilul PSD Mihai Toader a vrut să finanţeze cu câteva sute de mii de euro din banii publici Fundaţia Fredom House Inc. a miliardarului George Soroş. Proiectul prevedea ca subalternii edilului din Sectorul 2 să ia lecţii de anticorupţie de la ONG-ul a cărei filiale o conduce Cristina Guseth.

Guseth, Macovei şi Soroş

Cristina Guseth, fostul ministru al Justiţiei şi buna prietenă a Monicăi Macovei este director al „Freedon House România”, o filială a fundaţiei americane „Freedom House INC”, cu sediul în New York. Finanţatorul Freedom House România este miliardarul George Soroş.

Un ONG care, aşa cum se ştie, organizează tot felul de conferinţe şi seminarii pe teme din Justiţie, în România sau în străinătate, la care participă magistraţi bine aleşi, dar şi jurnalişti de casă ai DNA şi ai instituţiilor de forţă.

Legăturile Cristinei Guseth cu George Soroş încep încă din anii 1990. Prezentarea a fost făcută de publicaţia Adevărul, acolo unde Guseth obişnuia să scrie editoriale: ”Cristina Guseth are o experienţă îndelungată în relaţia cu presa, începând din anul 1990 când, în cadrul Fundaţiei Soroş, a coordonat în principal programele pentru presă”.

Cristina-Guseth-directoarea-Freedom-House-ONG-finantat-de-miliardarul-George-Soros

Aceeaşi Cristina Guseth este cunoscută ca fiind o apropiată lui Monica Macovei şi considerată unul dintre membrii de bază ai ”grupării macoviste”, alături de alte personaje precum Vasilică Cristi Dănileţ. Guseth este şi membru al unui al ONG – „Inititaţiva pentru o Justiţie Curată”, ONG din care mai face parte Laura Ştefan (expert anticorupţie), fosta consilieră a Monicăi Macovei, dar şi Sorin Ioniţă (fost director al Societăţii Academice din România – SAR), un apropiat al Alinei Mungiu Pippidi, aceasta din urmă şi ea parte a unor ONG-uri finanţate de George Soroş. Nu în ultimul rând, Cristina Guseth, prin Freedom House, mai face parte şi din „Alianţa pentru o Românie Curată”. Surpriză, şi acest ONG, a fost finanţat de acelaşi miliardar George Soroş.

Nu cred că e nevoie să reamintesc faptul că perioada de glorie cu care Danileţ se laudă este perioada când idolului lui, Monica Macovei aka mama Justiţiei, a modificat cele trei proiecte de lege prin care se doreşte reformarea sistemului judiciar (modificarea statutului magistraţilor, organizarea judiciară şi organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii). Din punctul meu de vedere, Macovei nu este nici pe departe politicianul perfect cum vrea Danileţ să credem. Dimpotrivă, mandatul său a fost marcat de o serie de controverse, fiind acuzată de încălcarea repetată a Constituţiei şi adoptarea unor măsuri prin care a politizat sistemul judiciar. Mai mult, de numele ei se leagă tentativa de a institui un stat poliţienesc prin interceptarea abuzivă a telefoanelor şi o retrocedare ilegală în favoarea tatălui său. Mai are rost să amintim de arhiva SIPA?

Doar că viaţa bate filmul. Şi morala. Şi într-un final, toţi ne declarăm mari luptători împotriva corupţiei, însă împotriva cui luptăm cu adevărat şi mai ales, pentru cine luptăm?

Un alt personaj ce se luptă cu corupţia este Mihai Poliţeanu, membru al Iniţiativei România. Pentru a ne face o idee cine este Poliţeanu, aflăm că printre mentorii acestuia se află Alina Mungiu Pippidi la „SAR”, Cristina Guseth la „Freedom House” şi, mai ales, Monica Macovei. Cu aceasta din urmă a lucrat cel mai mult, fiindu-i consilier la Ministerul Justiţiei şi asistent la cabinetul de europarlamentar, dar şi coleg în formaţiunea politică a acesteia, „Asociaţia M10”. Poliţeanu este autorul plângerii despre Ordonaţa 13 în urma căreia s-a declanşat protestul din iarnă, iar Laura Codruţa Kovesi a început urmărirea penală împotriva fostului prim-ministru Sorin Grindeanu şi a fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache. Desigur, pentru că s-a vehiculat că ”eroul” Mihai Poliţeanu şi alţi pioni sunt pregătiţi de ani de zile în laboratoarele ONG-urilor finanţate de George Soroş.

De peste o decadă, în România, Departamentul de Stat al SUA s-a coordonat cu ONG-urile finanţate de Soros într-o pseudo-luptă anticorupţie care a sprijinit o elită mediatică, academică şi poliţienească.

Ambasadorii, in frunte cu cel al Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, alaturi de partidele nou intrate in Parlament si altele mai vechi, si alaturi de gruparile #rezist care protesteaza non-stop fata de Legile Justitiei ar face bine sa inceteze cu dezinformarile, sa mai puna mana pe carte si sa se informeze inainte sa se dea de ceasul mortii ca modificarile aduse celor trei legi vor stiribi din drepturile procurorilor si judecatorilor, scria luju.ro.

Conexiunile dintre Caramitru Jr, noul membru USR și soția ambasadorului Klemm

Material scris de Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro:
Una dintre figurile momentului a ajuns să fie odrasla actorului Ion Caramitru, revenit în țară după un stagiu elvețian îndelungat și autor al unor exprimări extremiste care l-au făcut rapid celebru. Un personaj proaspăt înregimentat politic care merită atenție, pentru că, într-o anume structură foarte specială, are niște colegi extrem de interesanți și influenți.

Mai exact, tînărul membru al USR și consultant al președintelui Dan Barna, Andrei Caramitru, este membru în boardul unui organism aproape necunoscut la noi, dar care e reprezentantul United Way, din SUA.

Un organism care sponsorizează nenumărate ONG-uri, proiecte și acțiuni – cu ajutorul banilor donați de diverse companii și fonduri, de la George Soros la Amway ori Pepsi.

andrei-cara-1000x600

Precum ar fi soția ambasadorului Hans Klemm, japoneza Mari Kano Klemm ori olandezul Steven van Groningen, președintele băncii Raiffeisen, cea care îi plătește chirie șefului statului, același Gronigen care nu a ezitat să participe la mitingurile #Rezist, în piața Victoriei. Din conducere mai fac ori au mai făcut parte și vicepreședintele aceleiași bănci, bulgarul Vladimir Kalinov, fosta șefă a OMV Petrom, Mariana Gheorghe, în prezent în conducerea ING Bank, Andre Vivan da Silva, General Manager al gigantului farmaceutic GlaxoSmithKline, Sorin Mîndruțescu, Country Leader, Oracle Romania, Yorgos Ioannidis, fostul boss al Romtelecom, Andrei Pogonaru, proprietarul Veranda Mall, Jeri Guthrie-Corn, fost ambasador american adjunct, la București, Remi Vrignaud, fostul boss al Allianz Tiriac, Radu Florescu, CEO South East Europe, Fady Chreih, CEO Regina Maria și multe alte nume sonore de afaceriști și diplomați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s