Dispariţia totală a banilor lichizi va însemna sclavie totală faţă de bănci

pVtuGuZ6U5M

Sistemul bancar produce bani din nimic. Procesul este cea mai uluitoare scamatorie care a fost vreodată inventată. Dacă vreți să fiți sclavii băncilor (a se citi, Noul Guven Mondial – Bancherii lumii) , atunci lăsați bancherii să creeze banii și să controleze creditul.

Sir Josiah Stamp,Director al Bank Of England în perioada 1928 – 1941

Sistemul bancar nu se prăbuşeşte niciodată şi nici nu are cum să se prăbuşească pentru că el creează şi manipulează banii. Tot ce face sistemul bancar este să dea credite masiv, după care să retragă banii din circulaţie şi să sisteze creditarea ulterioară, fapt ce duce ca persoane fizice, companii, state şi naţiuni întregi să intre în faliment. După care toţi aceştia sunt puşi să plătească din propria muncă şi prin cedarea proprietăţilor pe care le deţin.

Se vorbeşte mult de crize economice, de zona euro, de datoriile suverane, despre cipuri RFID şi despre cât de ticălos este actualul sistem financiar, care trebuie neapărat schimbat. Dar puţini sunt cei care realizează că, pe furiş, ne îndreptăm spre ceva mult mai ticălos şi mai nociv pentru umanitate: dispariţia banilor lichizi.

Treptat, se doreşte o trecere totală şi definitivă de la banii actuali de hârtie, plastic sau metal, la banii electronici, folosiţi şi în prezent în tranzacţiile financiare cu carduri, online, prin SMS etc.

Unul din pretexte este acela al eliminării evaziunii fiscale şi al tranzacţiilor ilicite, folosite de crima organizată sau terorişti. În Statele Unite, deja, de la o anumită sumă, orice plată cash este automat luată în vizor de FBI ca fiind suspectă. Chiar şi în Bulgaria, plăţile în numerar mai mari de 1.500 de euro au fost interzise. Pe de altă parte, oamenii sunt încurajaţi în mod constant să facă plăţi cu cardul, printr-o publcitate tot mai agresivă, iar unele firme oferă angajaţilor plata salariilor doar pe card.

Cred că nu trebuie să fii un expert în economie şi un geniu ca să îţi dai seama ce ar însemna să avem o societate fără bani lichizi. În primul rând, banii nemaiavând suport fizic, singurele locuri unde îţi vei putea păstra economiile şi banii pentru cheltuielile curente vor fi băncile. Şi aici începe toată nebunia!

Asta pentru că orice tranzacţie care se face prin bancă este taxată cu un comision. Atunci când faci o plată, sau scoţi bani de la ATM, banca îşi ia automat partea ei. Pe lângă taxele aferente tranzacţiilor, mai există o serie de comisioane lunare pentru administrarea contului curent, pentru administrarea cardului, pentru Internet banking etc.

Scopul este firește eliminarea treptată a banilor lichizi și creșterea dependenței cetățenilor de bănci, deveniți simple cifre într-un calculator, mult mai ușor și mult mai abuziv ca până acum.

Se pare că acest proces de eliminare a banilor fizici din circulație este în desfășurare și în România, existând un anumit plafon la plățile în bani cash. O societate fără bani (doar cu bani electronici) nu este atât de îndepărtată pe cât s-ar putea crede.

Banii cash ar putea fi în curând de domeniul trecutului, existând posibilitatea de a plăti totul printr-o apăsare a ceasului sau mai probabil pe mobil. Unele dintre cele mai mari nume din telefonia mobilă împing deja lucrurile în această direcţie. Google a inclus în softul său Android de pe smartphone sisteme care permit telefoanelor echipate corespunzător utilizarea “Near Field Communications” (NFC), în care telefonul stochează date de pe cardul de debit sau de credit, introduci un pin şi faci plăţi.

Razboiul impotriva cash-ului a escaladat chiar mai repede decit ma asteptam. Am scris destul de mult si v-am avertizat, de faptul ca eliminarea cash-ului si controlul nostru total este o problema.

Dar uite ca liderii capitalisti, in fuga dupa venituri pentru a-si sustine puterea, au declansat acest razboi impotriva cash-ului cu mult mai repede. Elita finaciara a inceput de mult propaganda extrem de agresiva, pentru a ne anunta beneficiile pe care le vom avea datorita acestei eliminari a cash-ului, dar nu ne-a spus daca este bine sau rau pentru ei, chiar daca noi stim pentru cine este bine si pentru cine este rau.

Mai stim ca slugile trebuie sa asculte, in acest sistem capitalist si ca cine genereaza jocul cistiga si nu cei ce intra in el, iar “palmasii” nu pot genera jocuri de acest gen ci pot numai sa asculte.

Beneficiile, pentru bancile capitaliste, sint evidente:

1. Fiecare tranzactie financiara va fi taxata si volumul lor va creste iar sumele incasate vor fi mult mai mari.

2. Fiecare tranzactie va avea un comision bancar, care va fi platit si in acest fel, bancile vor avea la dispozitie sume din ce in ce mai mari, vor juca mai mult la cazinoul Wall Street si in final vor cistiga prin tot ce misca, aducind saracia in rindul tuturor celor care intra in contact cu ele, atit depunatorilor, cit si celor care utilizeaza bancile pentru diferite operatiuni, aceste banci fiind instrumentul final de control al populatiei.

3. Bancile nu vor mai putea decit in conditii extreme sa ramina fara bani, pentru ca practic, intreaga masa de bani va fi la dispozitia lor si ele vor detine pirghiile procentelor pentru fiecare operatie, procente pe care le vor jongla functie de interesele lor.

Un alt aspect interesant, este faptul ca intr-un sistem bancar fractionat al rezervelor monetare la dispozitia bancilor, acestor banci capitaliste li se cere sa detina la dispozitie, numai o fractiune, numai un procent (1%), din valoarea bunurilor pe care le detin, ceea ce face ca ele sa se indrepte masiv catre speculatii.

Deci, aceste banci, pot avea numai 1% din valoarea evaluata a bunurilor ei, in cash, la dispozitie. Este un aspect foarte important, pentru ca reprezinta pirghia mecanismului de creare a panicii justificative, prin intermediul careia, se creaza imaginea temporara si artificiala a insolventei bancilor capitaliste, care la rindul ei duce la ideea indusa celor ce au depozitat bani in banca, conform careia banca nu mai are cash la dispozitie. Dupa care procesul este foarte simplu si anume, li se impun clientilor sa suporte eventualele gauri facute de bancheri, prin mecanismele de risc aferente speculatiilor. Nu acelasi lucru se intimpla cind aceste banci, institutii ale terorii economice, cistiga la cazinoul de pe Wall Street si cind actionarii lor incaseaza sume imense, deturnind banii tipariti, care ar trebui sa intre in economia reala, pe Main Street, dar ei se indreapta in directia buzunarelor unui grup, care va relua ciclul speculatiilor, acoperit oricum de clientii bancilor.

Stocks Tumble As Greece's Ratings Downgraded To Junk Status

Asadar, sistemele de bani virtuali vor fi distruse de perioadele de panica create de sistemul financiar capitalist. Deci, cine va beneficia de acest razboi impotriva cash-ului?

Foarte simplu: marile banci, aceleasi institutii care discuta de descentralizare, de cit de rau este socialismul, de comunismul din Corea de Nord si alte aspecte, in timp ce ele impun o dictatura economica draconica si controleaza masele de oameni, atit in venit cit si in consum. Asa arata capitalismul, piata libera, initiativa privata, reglarea automata a economiei functie de cerere si oferta, trimbitate de capitalisti?

Pai, dupa cum arata sistemul dorit de acesti capitalisti, se pare ca insasi sistemul comunist poate fi invidios ca nu a putut crea atita control la nivelul cetateanului si nu a putut sa il valorifice in acest mod salbatic.

Un sistem fara scrupule, condus de oameni fara scrupule, dornici de imbogatire fara limite si control asupra propriilor popoare. Disperarea capitalista in actiune…

Daca bancile americane, lupta la baioneta impotriva cash-ului de pe piata, este evident ca stiu de ce o fac si au avantaj in acest sens, un mare avantaj. Dar daca noi am cere sa se elimine dobinda sau sa devina atit cit este necesar pentru plata cheltuielilor acestor banci si un profit minor, ce s-ar intimpla? Am putea-o face? Pai, nu, pentru ca bancherii nu sint alesi prin vot, dar ei se aleg pentru a conduce economiile si destinul nostru al tuturor, iar in plus, ei sint invizibili.

Daca am cere ca aceste banci, care lupta impotriva cash-ului, sa nu mai investeasca bani in mecanisme speculative pe piata financiara, pentru ca sint banii depusi de noi si nu dorim acest lucru, credeti ca ar interesa pe cineva? Ele au trecut prin “grija” guvernelor capitaliste, de la “bail out” la “bail in” si ne pot confisca economiile oricind doresc, daca nu le functioneaza “jocul”.

Pai, atunci cum vine treaba, ei impun eliminarea cash-ului si noi ne supunem controlului lor total, de la spatiul de locuit pina la magazinul de alimente… Dar, unde este respectul lor pentru acceptarea noastra tacita de a nu a mai avea cash? Oricum nu avem ce face, pentru ca ei il pun pe piata si tot ei il scot de pe piata.

In avantajul nostru? Fara discutie NU, pentru ca de-a lungul anilor de capitalism, au facut-o de nenumarate ori, insa omul de rind a fost din ce in ce mai sarac si supus presiunilor financiare.

Razboiul impotriva cash-ului incepe sa ia alte dimensiuni, bancile americane demarind asaltul asupra banilor lichizi. Dar in spatele lor sint „aliati” puternici, ca marea banca americana J.P Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA in acest moment, care a validat politica de restrictionare a cash-ului pe piete selectate de ei, ca sa intelegem ca ei controleaza tot ce misca si unde misca. Au luat masuri restrictive majore impotriva platilor prin cash a credit cardurilor, a ratelor scadente la casele cumparate sau la imprumuturile pentru achizitionarea de autovehicule, iar in acelasi timp, nu permit stocarea banilor lichizi.

JP Morgan Chase, a mers atit de departe, incit, pe 1 Aprilie 2015, a trimis detinatorilor de cutii bancare in cadrul bancii, un mesaj sub titulatura „Update Safe Deposit Box Lease Agreement”, in care notifica clientii banci care au asemenea cutii de valori in banca: „Prin prezenta notificare, luati la cunostiinta si sinteti de acord sa nu stocati cash sau monede de valoare, altele decit cele permise de banca.” Nu se spune nimic de aur sau argint, deci aceste valori nu prezinta interes pentru managerii lui Chase, ci doar cash-ul este important.

Guvernele capitaliste, au acreditat ideea ca numai criminalii pastreaza cash in casa sau in depozite, ceea ce ne duce la ideea ca numai in sistemele represive se intimpla asa ceva, dar acum, cel mai represiv guvern este cel capitalist, care ii este frica ca omul de rind sa nu fure dupa metodele aplicate de banci. Dar cash-ul din paradisurile financiare, cum il vedem si cine il interzice in circulatie? Pai, nu vorbim de transparenta, in sistemul capitalist? Unde o putem gasii, caci eu nu am intilnit-o pina acum nicaieri?

Interzicerea cash-ului, duce si la o munca mai usoara pentru planificatorii economiilor capitaliste si aplicarea unor politici mult mai restrictive in anumite domenii, chiar daca nu sint pe placul populatiei.

Pe de alta parte, noi admitem ca tiparirea iresponsabila de bani de catre Rezervele Federale si alte banci centrale capitalista, au facut destul rau tuturor popoarelor lumii, dar aceste metode prohibitive legate de cash au mers mult prea departe si arata disperarea acestor banci. Banii cash trebuie sa aiba o circulatie si uneori sa duca la marirea circulatie monetare pe anumite tronsoane ale economiei si chiar eficientizarea lor, dar bancherii capitalisti nu au nevoie de o viteza mai mare in micile si mediile afaceri ci de un control al nostru mult mai evident si cu implicatii.

Dan Tănăsescu


Adran Cosereanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s