Americanii s-au umplut de bani pe seama românilor

_5HLqPEUojg

Resursele energetice ale României, pentru care românii plătesc din greu, străinii fac profituri uriașe și scot dividende grase.

Fondul Proprietatea administrat de americani

Fondul Proprietatea controleaza Petrom, Romgaz şi Hidroelectrica. Fostul Ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein critica de ani de zile, fara oprire, Justitia din Romania, dar ii apara fatis pe Laura Kovesi. Dupa ce a facut un lobby inflacarat pe langa Presedintia si Guvernul Romaniei in favoarea firmei americane Franklin Templeton a carui mandat de administrator la Fondul Porprietatea e, ambasadorul SUA s-a inscris in cursa pentru pozitia de presedinte al Comitetului Reprezentantilor in Fondul Proprietatea. Asadar, ambasadorul vaneaza o functie bine platita, care conduce fonduri
de valori ametitoare…

Acționari Fondul Proprietatea :

— Acţionari instituţionali străini — 21,86%
— The Bank of New York Mellon (Banca Depozitar pentru Certificate de Depozit Globale având la bază acţiuni suport) — 34,74%
— Persoane fizice nerezidente — 3,14%

Administratorul Fondului — americanii de la Franklin Templeton Investments, firmă din California, SUA.

Conform Actului Constitutiv al Fondului, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor numeşte cinci membri în Comitetul Reprezentanţilor. Aceștia sunt: Sorin — Mihai Mîndruţescu (preşedinte), iar membrii sunt Julian Healy, Piotr Rymaszewski, Steven van Groningen (președinte Raiffeisen) și Mark H. Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România (între 2009 și 2012).

Apropo de acționariat, potrivit comunicatului, capitalurile proprii totale au fost cu 7,6% mai mici comparativ cu cele de la 31 decembrie 2016. Cu late cuvinte — inevstind mai puțin, au câștigat mai mult. Au speculat, cum s-ar traduce.

O concluzie se desprinde clar — pe resursele energetice ale României, pentru care românii de rând plătesc sume care îi fac să trăiască de azi pe mâine, străinii care au pus mâna pe Fondul Proprietatea, în majoritate americani, fac profit uriaș și scot dividende din ce în ce mai mari — neimpozitate după decizia guvernării Ciolos — și folosind capital propriu mai mic. Strategic, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s