Transformarea României în colonie sărăcită

nato1.jpg

Toţi conducătorii României care au fost la putere în ultimii 26 de ani au fost şi continuă să fie slugi ale americanilor şi Occidentului.

Cine plătește pentru onoarea nereperată a românilor, transformați în ultimii 27 ani de zile în piața de desfacere a țărilor din Occident, în cobaii companiilor farmaceutice și alimentare americane și europene și în forța de muncă ieftină, ca să nu spunem în iobagii exploatați pe nimic de către pricopsiții din Occident?
 
Cum rămîne cu transformarea industriei țării noastre într-un morman de fiare vechi, cu concesionarea pe doi lei a resurselor naturale, cu vinderea terenului agricol către străini, în general, cu falimentul total la care a fost supusă România, totul în numele ”valorilor occidentale”?
 
Cum rămîne cu statutul de colonie sărăcită în ultimul hal, cu haosul social, cu degradarea morală, cu dezastrul de proprorții epice la care a fost supusă România, încă din perioada pre-aderare și pînă în prezent, de boieri fanarioți ca slugile supuse și devotate ale Uniunii Europene și SUA?
 
Pădurile României puse la pămînt și în prezent de occidentalii cei civilizați, cine le aduce înapoi? Copilăria a generații întregi de copii români, crescuți fără părinții plecați să își cîștige existența pe meleaguri străine, cine o recuperează?
 
Cînd banca arădeana West Bank a fost preluată, în 2003, de italienii de la San Paolo, aproape toți angajații români au început să își descopere, peste noapte, simpatii pentru Italia și pentru limba italiană, nemaisalutîndu-se altfel decît cu ”buon giorno” și ”arrivederci”. Mai mult, unii dintre ei parcă și-au adus aminte că au și un bunic italian, sau măcar niște rude mai îndepărtate care o duc minunat în Italia.
 
La fel, cînd Banca Română Pentru Dezvoltare a fost cumpărată de francezii de la Societe Generale, în 1998, limba română nu s-a mai vorbit decît cu un subit accent rîrîit, iar cei care lucrau acolo și-au dat seama că făcuseră pînă atunci o mare eroare în viața lor, pentru că nu descoperiseră încă ce minunată este francofonia.
 
Nici nu mai trebuie spus că în Banca Agricolă s-a mîncat numai ștrudel cu mere, după ce austriecii de la Raiffeisen au devenit patroni și manageri, iar angajații români au făcut, în pură tradiție românească, toate eforturile din lume ca străinii să se simtă ca acasă. Asta ca să nu spunem că s-au călcat pe picoare să îi pupe în cur.
 
Astăzi, angajații români ai corporațiilor străine ies cu sutele de mii în stradă pentru a striga ”hoții” către un guvern care s-a angajat, măcar la nivel declarativ, să stopeze exportarea profiturilor și eludarea obligațiilor financiare către Statul român, pe care le practică marile grupuri internaționale.
 
În aceste condiții, cum să se formeze și să se dezvolte un partid cu adevărat patriot în România, care să lupte pentru interesele românilor și pentru mîndria de a fi stăpîni la ei acasă, peste propria țară?
 
Poate dacă vin străinii să ni-l facă…
Surse articol
1, http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/si-cu-onoarea-nereperata-cum-ramine-bombonicule
2, http://www.invectiva.ro/social-bundy/iobagi-prosti-si-umili-iii
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s